UTENOMVÅTTKORTKURSAKTIVITETER PÅ SOMMERLEIREN 2017

Disse kursene er inkludert i leiravgiften og det koster ikke noe ekstra å delta. Det er begrenset antall plasser så det er lurt å sikre seg plass tidlig. Lister ligger i sekretariatet.

NAVIGASJONSKURS – MINI

Fredag kl 19 - 21 blir det lynkurs i praktisk navigasjon. Dette kurset har som mål: å bruke kart og kompass, ta ut en kurs, forstå tegn og symboler i kartet, kunne finne sin posisjon med krysspeiling, oppgi sin posisjon ved hjelp av referanse.

 

KAJAKKORIENTERING – KONKURRANSE

 

Nytt av året er kajakkorientering. Opplegget ligner litt på geocaching. Deltakere får oppgitt GPS-koordinatene til hver post. Hver post består av en eller flere poenggivende oppgaver som skal løses. Det er mulig å delta med lag på alt fra 2 til 6 personer. Laget må registrere seg i sekretariatet for å få utlevert oppgavene. Siste frist for å levere inn svarene er søndag kl 14.

Vinneren kunngjøres av en egen jury søndag kl 15.

 

Det blir premier!!!

 

TEKNIKKTRENING

TeknikK1 lørdag, for deg med grunnkurs eller teknikkurs, 5 timer.

Har du padlet litt og vil lære enda mer? Vil du lære mer teknikk og bli en enda bedre padler? Vi arrangerer en teknikkøkt på samme nivå som et teknikkurs, bare at det er en dag i stedet for to. Dette er ikke et våttkortkurs og kan ikke kombineres med dette. Innholdet derimot er mye det samme som et NPF teknikkurs. Vi går gjennom effektive fremdriftstak, styreteknikker, kanting og annen manøvreringsteknikk. Dette skjer i litt mer bølger og bevegelig vann enn man er vant til fra grunnkurset.

På slutten av dagen vil forholdene være avgjørende for hva man gjør. Tauing, redningsøvelser i tre stjerners forhold, surf og lek, balanse og årelek (Body, Boat, Blade). Gruppen bestemmer selv hva det blir gøy å gjøre.

Forkunnskaper: Grunnkurs eller tilsvarende kompetanse.

 

TeknikK2 søndag, for deg som er på nivå med aktivitetsleder, videregående eller veileder.

«Mad Goats kajakkskole» og Tomas Hansson (26) kommer på søndag og skal holde en 5 timersøkt i padleteknikk for viderekommende.  Tomas er utdannet padleinstruktør fra New Zealand, British Canoeing og skolerer seg for tiden i den norske kursstigen. Hans firma «Mad Goats» har sete i Oslo sentrum og driver mye med aktivitet på elv i tillegg til hav.

Tomas vil sikkert forklare hvorfor han har gitt sitt firma navnet «Mad Goats»

 

Her blir det mye læring og mye gøy. Tomas er en utmerket rulleinstruktør, så det blir nok mye både rulling og tulling denne økten.

 

SURFSKI

Oslo Kajakklubb og Erlend Haraldvik stiller opp i år igjen. De har utviklet et innføringskurs i surfskipadling. Dette avholdes primært på lørdag, men hvis det blir mange på venteliste setter han gjerne opp et kurs ekstra på søndagen også.

Inntroduksjon til Surfski (for de som kan padle kajakk fra før)

Variget ca 4 timer

Innhold:

         Hva skiller en surfski fra andre kajakker

         Surfski og sikkerhetsutstyr

         Justering av ror-pedaler

         Utsetting og ilandstigning

         Støttetak og hvileposisjon

         Egenredning

         Kameratredning

         Padle og surfe teknikker

         Surfetur

  

 

RULLEKURS

Det blir ett rullekurs på lørdag og ett på søndag, begge 3 timer.

Mer info kommer snart.

 

REDNINGSTEKNIKKER

 Er det lenge siden du har praktisert egenredning, kameratredning og lekt deg i kajakken? Da er denne økten riktig for deg. I 2 timer går vi gjennom basic – det vil si det du trenger for å ferdes trygt på kajakktur. Vi vil også finne på enkle og morsomme øvelser med kajakken, som trener balanse og vanntilvenning.