lokasjon hovedbilde

Om Storesand

Storesand ligger rett nord for Skjærhallen på Hvaler og inngår i nasjonalparken som åpnet i 2009. En 500 meter lang sørvestvendt grunn sandstrand er unikt i Østfoldskjærgården. Det er ikke uten grunn at Storesand flere ganger er kåret til Østfolds flotteste badestrand. Teltplassen er bilfri og det er avgiftsbelagt p-plass 2-300 meter fra strand og campingplass. I området er det bl.a. servicebygg, kiosk/strandkafe.

Veibeskrivelse fra Fredrikstad

Fra Fredrikstad tar dere veien over Kråkerøy-brua og videre rett fram mot Hvaler. Bomstasjonen er nå lagt ned, så nå slipper du å betale bomavgift. Følg veien videre over Vesterøy, Spjærøy og Asmaløy. Ta tunnelen under sundet til Kirkeøy og kjør så en drøy kilometer til du ser kirken på venstre side. På høyre side er det avkjøring til Storesand. Se etter banneret med "PADLELEIR" og kjør gjennom furuskogen ned til P-plassen. Er denne P-plasen full, loss av kajakk og utstyr her og kjør opp til P-plassen som er ved hovedveien og parker der. HUSK P-AVGIFT. Vi oppfordrer de av dere som ikke må ha tilgang til bil under arrangementet å parkere oppe ved hovedveien.

Fasiliteter

Teltet vil stå på sandbunn eller gressbakke. Det er ingen mulighet å få reservert teltplass.

NB!! PGA. NASJONALPARKBESTEMMELSER SKAL ALL TELTING FOREGÅ PÅ VENSTRE SIDE AV VEIEN NED TIL STRANDA.

 Det er et sanitærhus med dusj, myntinnkast kr 10,- og toalett ved sekretariatet. Kiosken på området er åpen og har serveringsbevilling for øl og vin. Du kan også kjøpe noe varm mat i tillegg til kioskvarer.

Det er også mulighet å handle matvarer på Kiwi-bitikken eller inn i Skjærhalden ca. 2 km unna. Merket løype fra leirområdet til Kiwi/hovedveien. Klubben stiller ferskvannstank(vann fra vannverket) til drikke og matlaging. Store griller vil være varme fredag, lørdag og søndag til felles grilling Ta med grillmat til eget behov.

Skjærhalden er Kirkeøys tettsted og har flere små, koselige butikker som er verd et besøk.